Çocuğun Okula Severek Gitmesi İçin Ne Yapmalı?
Çocuğun okula severek gitmesi adına yapılabilecekleri sizler için ele aldık. Okullar açıldığında anne ve babaların en büyük sorunlarından biri çocuklarının okula karşı olan tutumları oluyor. Çocuğun okulu sevmemesi, ders dinlememesi ve ödev yapmak istememesi ebeveynleri hem üzüyor hem yoruyor.
Çocuğun okula severek gitmesi için ebeveynlerin doğru adımlar artması ve doğru yaklaşımlar sergilemesi gerekir. Tatil sonrasında çocukların okul hayatına adapte olması belli bir zamanı kapsıyor. Ebeveynlerin bu süreçte son derece sakin ve sabırlı olmaları gerekir. Her çocuğun okulu sevmesi için doğru bir yol bulunabilir.
İçindekiler
Çocuğun Okula Severek Gitmesi İçin Önce Ebeveynler Hazır Olmalı
Çocuklardan önce ebeveynlerin okul hayatına hazır olmaları gerekir. Anne ve babalar çocukların okul dönemi için çocuklarından çok daha fazla heyecan ve endişe yaşarlar.
Çocuklar, ebeveynlerin yaşadığı tüm bu heyecan ve endişeleri hissederler. Bu durum onların okula karşı çok daha fazla kaygılanmalarına neden olur. Dolayısıyla ebeveynlerin ilk olarak kendi kaygılarından sıyrılmaları şarttır.
Okul hayatının ebeveynler tarafından son derece rahat ve normal karşılanması ve bu şekilde davranılması çocuğunda bu süreci hayatın doğal bir parçası olarak kabullenmesini sağlar. Çocuk anne ve babasından aldığı bu güven ve rahatlıkla endişelerini yener.
Pozitif Olmak
Çocuğa okul hayatıyla ilgili olumlu yönleri göstermek oldukça önemlidir. Okulda arkadaşlarla geçirilecek güzel zamanlardan, yapılacak eğlenceli aktivitelerden, edinilecek güzel arkadaşlardan bahsedilmesi yararlı olur.
Bütün bunlar çocuğun aklında okul hayatıyla ilgili olumlama yapmasını sağlar. Bütün çocukların severek okula gittiğinden, ders bitiminde tekrar eve dönüleceğinden kısacası okul hayatı hakkında çocuğa olumlu bilgiler verilmelidir. Ebeveynler okulu ne kadar olumlu anlatırlarsa çocuğun aklında bu olumlu düşünceler yer eder.
Ders Dinlemenin Önemi

Tatil bittikten sonra okul süreci yoğun bir şekilde başlar. Bu yoğunluk çocuğun bunalmasına yol açar. Dolayısıyla çocuk derslerle ilgilenmek ve ödev yapmak istemez. Bunun yaşanmaması için çocuğa bir anda ders ve ödevlerle ilgili sorumluluklar yüklenmemelidir. Bunlar yavaş yavaş olursa çocuk bu sorumluluklarına çok daha kolay alışır.
Bunun yanı sıra ders ve ödevlerle ilgili sorumlulukların öncesinde ve sonrasında çocuğa mutlaka zaman verilmelidir. Bu zaman dilimi içinde çocuk sevdiği her hangi bir şeyi yapmakta özgür bırakılmalıdır. Bu çocuğun rahatlamasını sağlayacak ve derslerine çok daha iyi odaklanacaktır.
Doğru Adımlarla Odaklama
Çocukların öğrenmeyle ilgili büyük kaygıları yoktur. Bu nedenle çocuğa öğrenmesi gereken derslerle ilgili ciddi ve sıkıcı konuşmalar yapmak pek sonuç vermez. Bunun yerine çocuğun gerçekleştirmek istediği hayaller üzerinden hareket edilebilir. Çocuğun ilerleyen dönemlerdeki hayalleri öğrenildikten sonra ona hayallerini gerçekleştirmek için okulun ne kadar önemli olduğu anlatılmalıdır. Böylece çocuk o hayali için okula gitmeyi isteyecek ve derslerine odaklanacaktır.
Çocuğun Okula Severek Gitmesi | Pozitif Düşünce
Çocukların okulla ilgili her konuda olumsuz düşünceleri olabilir. Öncelikle çocuğun okulla ilgili olumsuz düşünceleri bilinmelidir. Bunun için de çocuğun dinlenmesi gerekir.
Çocuğun aklında okul hayatına dair gelişen olumsuz düşüncelerin yerine yeni pozitif düşünceler yerleştirilmelidir. Burada en büyük görev ebeveynlere düşer. Çocukları olumsuz düşünceleri yüzünden eleştirmek ve yargılamak çok yanlıştır. Ebeveynler bu düşünceleri dinleyerek çocuklarına çözüm odaklı ve olumlu düşünceler sunmalıdırlar.