Bebeklerin Uyurken Üşüdüğü Nasıl Anlaşılır?

0 425

Yeni bebekleri olmuş anne ve babalar bebekleri uyurken sık sık onları izler ve endişelenir. Bebeklerinin henüz yeni dünyaya gelmiş olması, çevreye uyum sağlamaya çalışması anne ve babaların bebeklerinin üşüyüp üşümediğini merak etmesine neden olmuştur. Genelde varılan kanı ise bebeklerin uyurken üşüdüğü nasıl anlaşılır sorusundan ziyade bebeklerinin her zaman üşüdüğüne dairdir.  Kat kat giydirilen bebekler ise hem huysuz olur hem de ağlar.

Bebekler Uyurken Üşür mü?

Bebekler uyurken üşür mü ? ve bebeklerin uyurken üşüdüğü nasıl anlaşılır ile ilgili endişe genellikle gece yaşanır. Çünkü bebek gece hareket edip döndüğünde üstünü açar. Gece boyunca üstü açık kalmış bir bebek üşüyebilir ve bu doğal bir durumdur. Ancak bebekler için özel olarak hazırlanmış satılan tulumlar vardır. Bu tulumlardan alınıp gece giydirildiğinde endişe etmeye gerek kalmaz.

Bebeklerin Üşüdüğünü Anlamak İçin Ne Yapmak Gerekir?

Bir bebeğin üşüyüp üşümediğini anlamak için kontrol edilmesi gerekir. Bunun için bebeğin göğsü ve ensesi kontrol edilebilir. Bebekler üşüdüklerinde ilk göğüs bölgeleri soğumaya başlar. Genelde anneler bebeklerinin ellerine ve ayaklarına bakar ancak bunun yanılttığını söylemek doğru olacaktır. Bir bebeğin ideal vücut sıcaklığı 36-37 derece arasında olmalıdır. Eğer bebeğin vücut ısısı 36 derecenin altındaysa bu üşüdüğünü gösterir.

Bebeklerin Elleri ve Yüzü Neden Soğuk Olur?

Bebeklerin elleri vücutlarına göre daha soğuktur. Nedeni ise kan dolaşımının en uç noktası eller ve ayaklar olmasından kaynaklanır. Bunun için bebeğin eli ve ayağı soğuksa bu onun üşüdüğü anlamına gelmez. Bebeğin elleri ayaklarından ziyade yüzüne ve yanaklarına bakmak soğuk ise üşüdüğü anlamına gelir.

Bebeğin Üşümemesi İçin Ne Yapmak Gerekir?

Bebeğin Üşümemesi İçin Ne Yapmak Gerekir
Bebeğin Üşümemesi İçin Ne Yapmak Gerekir

Bir bebeğin üşümemesi isteniyorsa mutlaka mevsimine uygun olarak giydirilmesi gerekir. Eğer kış mevsimindeyseniz bebeğin pamuklu kıyafetler giymesine özen göstermelisiniz. Kışın bebeğinizi kat kat boğucu kıyafetlerle giydirirseniz bu bebeğinizin terlemesine ve sıcaktan bunalmasına neden olur. Yazın ise bebeğin gece uykusunda giydiği kıyafetler gözden geçirilmelidir. Mevsimine uygun kıyafetler bebeğin sağlığını koruyabilmesi ve konforunun artırılabilmesi açısından önemlidir. Bebeğin bulunduğu odaya konulacak bir termometre oda sıcaklığını göstermesi açısından faydalıdır. Eğer oda sıcaklığı 22-24 derece arasında olursa bu bebeğin üşümeyeceği anlamına gelir.

Yazın bebeklerin odasının sık havalandırılması, oda içinde klimanın bulunmaması ve ince kıyafetler giydirilmesi sağlığının korunmasında etkili olacaktır. Anneler bebeklerinin sıcak bir ortamda uyumasını sağlamaya çalışırken onların daha fazla bunalmasına neden olabilirler.

Yeni Doğan Bebek İçin Kıyafet Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

Yeni doğan bebeğin cildi hassas ve narindir. Bunun için bebeğinize her şeyi giydirmeniz doğru değildir. Bebeğiniz için alışveriş yaparken naylon, polyester gibi kumaşlardan kesinlikle uzak durmanız gerekir. Pamuklu olan kumaşlar bebeğin terini emer ve cildinin hava almasını sağlar. Bebeğin cildini korumak için esnek ve yumuşak kumaşlar tercih edilmelidir.

Yeni doğan bebeğiniz için kıyafet alırken kalitesini ön planda tutmanız gerekir. Bebeğin hareketini kısıtlamayan, onu üşütmeyen kıyafetler bebeğin sağlıklı gelişimini devam ettirebilmesi için tercih edilmelidir.

Bebeklerin vücut ısısı yetişkinlere göre çok daha hızlı değişir. Bu nedenle bebeğinizi sık sık takip etmeniz onu rahatsız etmeyecek giysiler giydirmeniz gerekir.

Sonuç olarak her anne babanın böyle endişeler yaşaması normaldir. Ancak bunu abartmadan çözüm odaklı olmak ve araştırmak bebeğin sağlıklı bir şekilde gelişimi açısından çok önemlidir.

Temel olarak bebeklerin uyurken üşüdüğü nasıl anlaşılır makalemizle ilgili yorumlarınızı bizlerle ve değerli okuyucularımız ile paylaşabilir daha fazla bilgi için ise çocuk büyütme sitemizin ana sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.