Bebeğim Düştü ve Kustu Neden?

Düsen Bebek Neden Kusar

0 81

Yeni anne ve babalar, çoğu zaman bebeklerini kucaklarına alırken tedirginlik yaşıyor. Bu  endişenin nedenlerinin başında ise, çocuklarının düşme ve başını bir yere çarpma ihtimali geliyor. Anne babaların böyle durumlarda telaş yapmamaları ve düşen bebeklerini bir süre dikkatli bir şekilde izlemeleri gerekiyor. En ufak bir değişiklikte ise, hastaneye giderek doktora başvurmaları ciddi anlamda önem taşıyor.

Bu makalemizde bebeğim düştü ve kustu şeklinde yöneltilen sorulara cevap vereceğiz.

Dışarıdan bakıldığında bir problem girmeyen ebeveynler bebeğin iyi olduğunu düşünerek hastaneye götürmediğinde, içeri de neler olduğunu bilemez. Bir çocuk düştüğünde görünürde bir şey olmasa da içeride de kırık, çıkık, çatlak, iç kanama, kan toplanması ve daha birçok kötü ihtimal olabilir. Siz çocuğunuz korktuğu için ağlıyor sanırken, aslında canı yanıyor olabilir. Bu yüzden düşmelerden sonra çocuğunuzu çok iyi gözlemlemelisiniz.

Düsen Bebek Neden Kusar?

Bebekleri düştüğünde kusma sorunu yaşayan ve endişe eden anneler genelde bebeğim düştü ve kustu şikâyetiyle doktora başvururlar.

Düşme sırasında bebeklerin pek çok şekilde hasar almış olabilirler. Siz far etmeseniz de, görünürde tehlikeli bir şey olmasa da bu bir sorun olmadığı anlamına gelmez. Üstelik düşen çocuğunuz bir de kusuyorsa, bu çok ciddi problemlerin belirtisi olabilir. Çocuğunuz pek çok şekilde zarar görmüş olabilir. Özellikle de bebeğiniz başını çarpmışsa ve sonrasında kusmaya başlamışsa mutlaka bir doktora gidip tomografi çektirmelisiniz. Başını çarpan bir bebeğin kusması beyninde bir hasar olmasının belirtisi olabilir. Bu gibi durumlarda bebek kısarken kendi kusmuğunda boğulmaması adına başı yan çevrilerek yatırılmalı ve ambulans çağırılmalıdır.

Yazıda buraya kadar belirttiğimiz gibi bebeğim düştü ve kustu sorusunun cevabını arayanlar ebeveynler için durumun ciddiyetinden yeteri kadar bahsettiğimizi düşünüyoruz.

Bu Bulgular Varsa Mutlaka Doktora Başvurun

  • Bebeğinizde anlamsız ve uzun süreli ağlama seansları varsa ve ne yaparsanız yapın sakinleştiremiyorsanız

  • Uykuya meyillilik durumu ve gözlerinde baygınlık varsa

  • Bıngıldağında şişlik veya bombelik meydana geldiyse

  • Burun ya da kulaktan kan veya başka bir sıvı geliyorsa

  • Göz bebekleri büyüklükleri eşitliklerini kaybediyorsa

  • Hareket eden bebeklerde hareketsizlik, yürüyen bebeklerde dengesiz yürüme ve güç kaybı varsa

Bebeğim Düştü ve Kustu Sorusunun Ehemmiyeti

Bu durumlarda mutlaka doktora başvurmalısınız. Bu tarz belirtilerin olduğu düşme ve kusma vakalarında ciddi problemler olma ihtimali bulunmakta, bebeklerin herhangi bir beyin hasarı almış olma riski olabilmektedir.

Düşen bebek neden kusar sorusuna ve bebeğim düştü ve kustu şeklinde yöneltilen aynı soruya ait cevaplara yer verirken sizlerin tecrübe ettiği sonuçları ve olayları yorumlarda belirtmesini ve diğer ailelere fikir oluşturmasını rica ederiz.

Daha detaylı bilgi için google‘da araştırma yapmadan önce bu gibi ciddi durumlarda doktora başvurmanızı önemle tavsiye ederiz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.